Cukormentes, IR barát és diabetikus receptek, tippek, életmóddal kapcsolatos tanácsok kezdőknek, haladóknak, újrakezdőknek, egészséges életmódra vágyóknak!
borítókép2

Az oldalról...

Történetem
Kétségbeesés, felismerés, életmódváltás...

Mindig tudtam, hogy van valami egészségügyi problémám, de sosem tudtam, mi lehet. Rendszertelen ciklus, zsíros, pattanásos bőr, falási rohamok, rosszullétek, izzadás, migrén, remegés... Orvostól orvosig jártam, de mind azt mondták, fiatal vagyok még, majd rendeződnek a dolgaim. 2018. januárjában fény derült az igazságra, és gyökerestül megváltozott az életem. Elkészült a legelső kismedencei ultrahangom. A petefészkeim tele voltak cisztával... Sokkolt, hiszen az első gondolatom az volt, hogy soha nem lehet gyerekem. 17 éves voltam, ápolónak tanultam ekkor. A terheléses vércukor vizsgálattal fény derült az inzulinrezisztenciára is. Teljesen magamba zuhantam. Lehetetlen leírni, mennyi gondolat kavargott a fejemben, és mennyire kétségbe voltam esve. Miután a páromnak sikerült lelket öntenie belém, fellelkesedtem, és eldöntöttem: velem nem tolnak ki! Tanulmányaimnak hála egyébként is volt rálátásom a témára, de mellette is olvasni kezdtem. Heteken, hónapokon át minden este éjszakába nyúlóan kerestem a válaszokat a kérdéseimre, anyagokat gyűjtöttem, kutatásokat, tudományos cikkeket böngésztem. Folyamatosan tanultam, képeztem magam, előadásokra jártam, online webinárokat hallgattam. Átnyálaztam a dietetika és klinikai táplálás jegyzeteimet is, anyagokat kértem az oktatóimtól. Egy idő után realizáltam, hogy választ tudok adni mások felmerülő kérdéseire, segíteni tudok az ,,újaknak". A fejemben egy kész lexikon állt rendelkezésemre. Így eldöntöttem, hogy létrehozom ezt az oldalt. Egy blogot, amely kifejezetten nekünk szól, nekünk való alapanyagokkal, tanácsokkal, mert tudom, hogy nekem is nagy szükségem volt ezekre, amikor én csöppentem be a szénhidrát anyagcserezavarok világába. Remélem, hogy írásaimmal és tippjeimmel sokatoknak nyújtok segítséget, és elviselhetőbbé teszem a káoszt, amely néha az ember fejében dúl. Én is érzem: ha jól eszek, jól vagyok. Egyél te is jól, hogy jól legyél! Köszönöm, ha elolvastad!

Rólam

Az oldal célja tehát az, hogy segítséget tudjon nyújtani. A hétköznapokban, a felmerülő kérdésekben, diétában. Hogy tudd, mi alapján vásárolj, mi alapján egyél, hogyan döntsd el egy termékről, hogy jó-e a az összetevők alapján.  Jó, hogy itt vagy!